Galați, Str. Brăilei, nr. 153 cam. 13
în incinta Palatului Justiției
 

Noua identitate digitală a Baroului Galați

Baroul Galați și-a dorit un logo modern și minimalist, capabil să exprime activitatea desfășurată de membrii săi în județul Galați. Astfel simbolul caracteristic activității juridice, balanța (simbol al justiției și al echității) a fost ingenios contopit cu simbolul etern al orașelor-port – ancora formând un nou element reprezentativ și ușor de memorat ce transmite echilibrul și stabilitatea asociate cu practica juridică.

S-a optat pentru culori sobre și profesionale, cum ar fi nuanțele de albastru închis, tonuri arămii, pentru a transmite profesionalism și autoritate.

Logo-ul este adaptabil și funcționează bine în diverse medii, inclusiv pe hârtie, online și pe diverse materiale de promovare.

În completarea sa, au fost dezvoltate elementele specifice unei indentități vizuale cum ar fi: cărți de vizită, foi cu antet, mape de prezentare, precum și bannerele tip rollup, atât de necesare în diversele evenimente.

NOUL SITE WEB AL BAROULUI GALAȚI

Gândit ca un instrument modern și eficient, care să servească atât membrilor Baroului cât și justițiabililor ce doresc un acces mai rapid la informații actuale din sfera justiției, noul site beneficiază de un design modern, de o organizare intuitivă, de natură a crește viteza accesului la informații de interes public.

Rubricile site-ului permit identificarea rapidă a avocaților înscriși pe Tabloul Avocaților, ajutând astfel publicul larg să beneficieze de ajutor profesional de calitate, contribuind și la reducerea fenomenului de avocatură clandestină.

În aceeași măsură, persoanele care doresc să beneficieze de ajutor public judiciar, regăsesc pe site informațiile relevante, de natură a le asigura accesul la acest drept.

p11-7
proiect-11-8

PAGINA DE FACEBOOK A BAROULUI GALAȚI

Anterior, până la finalul anului 2021, comunicarea publică cu privire la diverse evenimente din viața Baroului Galați avea loc în principal doar pe site-ul baroului și pe grupurile interne ale avocaților, audiența către exterior fiind, din acest motiv, limitată doar la mediul profesional al avocaților.

Întrucât a fost observat interesul real al publicului larg, față de proiectele sociale ale Baroului Galați, îndreptate către nevoile comunității, am decis crearea unei pagini oficiale de Facebook, având audiența publică, astfel încât oricine din exterior să poată vedea eforturile tuturor avocaților gălățeni, de a veni în sprijinul comunității locale.

În acest mod, imaginea avocatilor în societate a putut fi augmentată, observându-se o îmbunătățire reală a percepției publicului, urmare a conștientizării gradului ridicat de implicare a avocaților în soluționarea problemelor si nevoilor locuitorilor urbei noastre.

Demersul a fost unul util, întrucât din statisticile paginii oferite de Facebook, rezultă că în
prezent, doar în ultimele 30 de zile, pagina baroului are 746 urmăritori și 15.833 afișări.

INSIGNE DESTINATE MEMBRILOR BAROULUI GALAȚI

Un proiect menit să întărească identitatea vizuală a baroului și sentimentul de apartenență al membrilor săi, a fost acela al creării unor insigne cu sigla și denumirea baroului – insigna de membru al Baroului Galați fiind prima de acest fel din țară!

Fiecare avocat a primit în mod gratuit o astfel de insignă, menită a întări apartenența la acest grup profesional, urmată de posibilitatea achiziționării unor exemplare suplimentare prin achitarea unei taxe ce reprezintă contravaloarea acestora.

Ideea creării unei insigne a baroului a fost bine primită și în rândul colegilor din alte barouri, Baroul Galați fiind dat ca exemplu pozitiv în acest sens.

Galerie Poze