În anul 2020, au fost demarate primele demersuri în vederea realizării monografiei Baroului Galați, etapa de documentare pentru un astfel de proiect fiind una de durată, dată fiind dificulatatea identificării surselor documentare necesare, în contextul lipsei unei arhive proprii, relevante istoric.
Pe parcursul anilor 2021 – 2022, au fost procesate în format digital o parte din documentele identificate la Arhivele Naționale Galați în etapa de documentare, conținând 61 de volume cu documente datate între anii 1879 și 1953. Astfel, pe site-ul Baroului Galați a fost publicate documentele cuprinse în aceasta, fiind disponibile online oricărei persoane interesate.
Până în prezent, a fost finalizată o primă secțiune relevantă a monografiei baroului, prin care ne-am propus, într-o primă etapă, să-i aducem în lumină pe avocații de referință, reținuți în memoria timpului, grație tiparului, personalități care au deschis perioada modernă a României, îndată după Unirea Principatelor Române, până în anul 1948, oameni de seamă ai județului Covurlui, care din vocație, conștiință și pasiune și-au investit întreaga cunoaștere dezvoltării tânărului stat în devenire, recunoscut internațional, implicându-se cu toată ființa în slujirea Adevărului și Dreptății.
Acești avocați, cu precădere gălățeni sau naturalizați locului, identificându-se cu „nevoile neamului de la Dunăre” sunt prezentați succint în medalioane ordonate alfabetic, în care am notat datele de stare civilă, studiile superioare urmate, perioada în care au practicat avocatura, începând cu data înscrierii în barou, aspirațiile și implicarea acestora în viața civică, pe lângă cea profesională, precum și recunoașterea unanimă a capacității acestor personalități prin acordarea pentru merite deosebite a unor distincții la cel mai înalt nivel. Această parte a lucrării se regășeste pe site-ul baroului, în secțiunea „Baroul Galați/ Monografia baroului.”